Uzun bir tatil iyi mi geldi kötü mü geldi henüz kestiremedim. Tatilin işe adaptasyon sorunu yaşattığı muhakkak.
Bir süre önce resmini gördüğüm profiterollerin peynirli olanını demek vardı aklımda. Tazeyken oldukça lezzetli.
Malzemeler:
- 1 cup (230 ml) süt
- 200 gr tereyağ
- 1 cup (140 gr) un
- 1 çay kaşığı tuz
- karabiber-kekik
- 4 yumurta
- 1/2 cup çökelek - rendelenmiş sert peynir (cheddar olabilir, ben Antep peyniri kullandım)
Yapımı:
- Tencerede yağı eritin. Un, tuz ilave edip 1-2 dk. karıştırın. Soğuk sütü ilave edip, hızlıca karıştırın. Hamur katılaşınca geniş bir çırpma kabına alın.
- Hamuru çırparak biraz soğutun, yumurtaları tek tek ilave ederek çırpın.
- Çırpma işlemini bırakarak peynir, biber, kekik ilave ederek karıştırın.
- Hamuru sıkma torbasına alın ve ceviz büyüklüğünde hamurları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye paylaştırın.
- 200 derecede ısınmış fırında 15 dk pişirin. Fırın ısısını 160 dereceye düşürüp 10-15 daha üzeri kızarıncaya dek pişirin.
Dolgusu için; labne peynir ve süzme yoğurt karıştırdım. İçerisine yine kekik, kırmızı biber , tuz ilave ettim.
Dilerseniz, ince kıyılmış dereotu ilave edilebilir. Peynirleri içine sıkmak yerine dip sos olarak da yanında ikram edebilirsiniz. Hamurundaki peynir miktarını artırabilir, başka baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.
Damak tadınıza göre ayarlayabileceğiniz pufların hoş bir kahvaltılık olduğunu düşünüyorum.
Güzel bir hafta geçirmeniz dileği ile.
Sevgiler...
17 yorum:
offf yaaaa, nefis bir kahvaltilik. ellerine saglik.
Peynirleri hamura hangi aşamada eklediniz. Hamuru sıkınca içlerine mi koydunuz anlayamadım. Mümkünse azcık ayrıntı alabilir miyim :)
Bayram Kombesi, teşekkür ederim,
FatmaCan, yumurtaları tek tek kırıp çırpıyoruz, Çırpma işlemini bırakıp peynirleri ilave ederek karıştırıyoruz. :)
Sevgilerimle.
eline sağlık canım nefis görünüyor.lezzet dolu güzel bir hafta diliyorum.sevgiler.
çook çıtır bişey olmuş bu,ellerine sağlık..Tuzluları her zaman daha çok tercih etmişimdir,benim için ideal bir tarif :) afiyetle..
dolgulu/dolgusuz ve daha pek çok şekle çevrilebilecek harika bir tuzlu fikri olmuş bu rabiacığım. Fotoğraflar da çok güzel. Ellerine sağlık.
hımm gerçekten nefis olmuş ellerine sağlık
sevgiler
tatlım bunu deneyeceğim içinde böyle akışkanlı peynirli pufa bayılırım ben:) ellerine sağlık
Ben yanlış anlattım herhalde.İçinin dolgusunu sormak istemiştim beceremedim :)
Fatmacığım, ince uçlu sıkma torbası ile pufların bir tarafından içini dolduruyosun canım. :)
tüm tarifler iyi güzel de şu cup ölçülerinden vazgeçseniz.elinde olan var olmayan var.ya da muadili bardak ölçüsünü-gramını-litresini verseniz gerçekten işimize yarayacak.
sevgiler
defne
Defneciğim, aslında bir çok küçük ev aletlerinin aksesuarlarında cup ölçüsü var. Benim yıllardır kullanıp da farketmediğim birçok ölçü kabım çıktı. Bardak ölçüsünü sağlıklı bulmadığım için cup ölçüsü kullanmayı tercih ediyorum.Bu tarifi Gr ya da Lt olarak güncellicem senin için.
Sevgilerimle...
Sevgili Rabia, öncelikle yeniden hoşgeldin, yeni sayfan hayırlı olsun...
bu hamurlar hem tatlıya hem tuzluya yakışıyor, ne zamandır hem ekler yapasım hem de tuzlusundan yapasım var ama...
hamuruna da peynir eklemek güzel fikir, ellerine sağlık, sevgiler...
rabia yazılarını yeniden güncel görmek çok güzel..yazılarını severek okuyorum..puflar harika görünüyor..ellerine sağlık..
Hatice ve Balpare teşekkür ederim sizlere :))
Rabia'cigim,
Ne kadar guzel birsey olmus bu. harika, hele nane tursusu, bayildim. Ellerine saglik.
Sevgilerimi gonderiyorum ve de cok guzel bir hafta sonu diliyorum.
Yorum Gönder