Uzun bir süre iş ortamımda internetin olmaması nedeni ile uzak kaldım blogumdan. Neyseki artık var ve yeniden merhaba diyorum herkese.
Çok uzun oldu görüşmeyeli... Anlatacak çok şey olsa da şuan en kayda değer gelişme oğlum Utku'nun ilkokula başlaması. İlk günler yaşadığım heyecanı tarif etmek çok zor. Utkuya göre değişen birşey yok tabi, telaşlanan annesi sadece. Neyseki daha iyiyim son zamanlarda. Birşeyler yapabildiğini gördükçe telaşımın yersiz olduğunu anlıyorum.
Lokum Pilavı Muğla yöresine ait bir yemek. Bodrum pazarında hazır kurutulmuş hamurları görünce hemen alıp denemek istemiştim. Kısmet bugüne imiş. Soğan, tereyağ, kıyma ile de tadlandırıyoruz. Yabancısı olmadığımız bir tad aslında. O yörede sıklıkla yapılıyormuş. Annemlerden de methini duyunca sizlerle paylaşmadan edemedim.
Yapımı :
Hamurlar, erişte ya da mantı hamuru küp küp kesilip kurutularak yapılmış.
Hamurlar kaynayan tuzlu suda haşlanır ve süzdülür.
Ayrı bir tavada kıyma, soğan kavrulur. Tereyağ da ilave edilerek tüm malzeme karıştırılır.
Sıcakken servis edilir.
Oldukça kolay ve makarnaya alternatif olabilecek nitelikte.
Daha kısa aralıklarla görüşmek ümidi ile...
Sevgiler...
11 yorum:
Şükür kavuşturana.Ellerine sağlık.Bu yemek bizim oralarda da çok yapılır.Sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.Adını bilmiyordum iyi oldu.Ellerine sağlık.Şehr-i Bursa'dan sevgiler...
Rabiacığım hoşgeldin safalar getirdin :)
Özlettin kendini:)
Neyse ki artık buralardasın nefis tariflerinden,şahane fotolarından mahrum kalmıcaz :)
Hayırlı olsun inşAllah eğitim dönemi,Utku ya başarılar diliyorum..
Herşey zamanla rayına oturur canım,Utku başarır sen telaş etme dicem ama :) anne olmak böyle birşey:)
Mutlu günler diliyorum..
SEVGİLERİMLE..
inanmiyorummmmmm!!!! Seker parem dönmüssss :)))))) Cok özledim seni! ve cok cok mutlu oldum sorunlarin sonunda cözüldügüne!!!
hosgeldin tekrardan :))
geldin; bomba gibi geldin, lokum pilavin müthis görünüyor!! ellerine yüregine saglik canimcim.. utkuyuda senide kocaman öpüyor..
mutlu günler diliyorum...
*not: hala normal yoldan yorum yayinlayamiyorum, sorun devam ediyor sanirim...
hoşgeldiniz....daha çok tariflerle bekliyoruz...lokum pilavın ismi nerden geliyor birtek onu çözemedim...lokum gibi olduğundanmı....ellerinize sağlık...
Canım hoşgeldin çok güzel bir tarifle geldin :))daha sık yaz bundan sonra olurmu?öpüyorum sevgiler
hoşgeldin Rabia, ne hoş bir başlangıç olmuş böyle
Eline sağlık bunun orjinalini muğlalılar elle açıyor ve kesiyor tabiii bu da vakti olmayanlar için harika bir altarnatif yalnız onlar soğan katmıyor canım sevgiler...
bizim memleketde üçgen şeklinde yapılır ama çok lezzetli olur ellerinize sağlık...
Ilk kez duydugum bir pilav cesidi sanirim,ellerinize saglik,simdiden iyi bir bayram gecirmenizi dilerim,sevgiler size...
Merhaba,hoş geldiniz güzel bir tarif kayınvalidem de yapar şekli başka adı sıkma hamur diye geçer,bol cevizli olarakta yapılır lezzetine doyum olmaz:))sevgiler..
Bayramın kutlu olsun sevgilerimle.
Yorum Gönder