• Bademli Gevrekler
  • Baharatlı Fındıklı Kurabiye
  • Susamlı Cipsler
  • Bergamot Limonu Reçeli
  • Balkabaklı Rulo Pasta
  • Şiveydiz...

4 Ocak 2011 Salı

Bal Kabaklı Bisküvili Pasta



Balkabağı ile tanışmam; yıllar önce kabaklı tarifler etkinliğine hazırladığım balkabaklı kurabiye ile başladı.
Hafta sonu denedeğim balkabaklı rulo pastanın tadı harikaydı, fakat görüntüsünden hoşnut kalmadığım için ekleyemedim.
Arta kalan kabak pürelerimi de bisküvili pasta olarak değerlendirmek istedim. Daha önce deneyen olmuş mudur bilemiyorum ama evde bulunan malzemelerle ortaya çıktı bu pasta.
Bal kabağını tatlı olarak yiyemesem de, kurabiye ve pastalara çok yakıştırıyorum.

Malzemeler:6 kişilik
  • 1/2 lt süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 pk. vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı bal kabağı püresi*
  • 1 pk. bisküvi
  • 1 pk. şanti
  • Üzerine hindistan cevizi, ceviz kırıntısı
Yapımı:
  • Bal kabaklı pastacı kreması için; tencerede sütü, unu, nişastayı, yumurtayı, şekeri iyice karıştırın.
  • Sonra ateşe alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Çırpıcı yardımı ile yaparsanız bu kısmını daha kolay olur.
  • Kaynamaya başladığında, tereyağ, kabak püresi ve vanilyayı koyarak karıştırın, bikaç taşımdan kaynadıktan sonra ateşden alın ve ılımasını bekleyin.
  • Ilıdıktan hemen sonra iki kaşık toz şanti ekleyip birkaç dakika çırpın.
  • Sütte ıslattığınız bisküvileri 2*3 olacak şekilde bisküvileri dizin ve üzerine iki kaşık kremadan dökün.
  • Sıra ile bisküviler bitene kadar bu işleme devam edin.
  • Üzerine de kalan şantiyi çırpın.
  • Buz dolabında 4-5 saat dinlendirin. Soğuk servis edin.
Bal kabağı püresini; kabakların üzerini geçmeyecek kadar su ve 1 kaşık şeker ile haşlayıp süzdüm.Blendırdan geçirerek elde ettim.

Servis önerisi: Servis ederken üzerine ceviz de serpiştirdim. Her katın arasına da eklenebilirdi. Ben servis sırasında eklemeyi uygun buldum.

Kesinlikle denemenizi öneririm. Çikolatalı pasta dışında tatlı bişeyler yemeyen oğlum da bayılarak yedi.
Tüketilmeyi bekleyen iki tane büyük bal kabağı ile neler yapabilirim diye düşünmekteyim. Gelecek bal kabaklı tarifler; kabak tadı verebilir size :)) Uyarmadı demeyin.
İyi haftalar.
Sevgilerimle...

Hayattanazıcık'ın düzenlediği "ben buldum" etkinliğine göre diye düşündüm. Balkabaklı pastacı kreması o anlık bir esintiyle ortaya çıktı.

22 yorum:

ZELİHA-UMUTSEPETİ dedi ki...

Şahane olmuş pasta!
Hayran kaldım ben :)
Hem görüntüsüne hem de yapılışına:)
Kek yapmaktan korkan ve korkularıyla yüzleşemeyen biri olarak,tarif tam da benlik :)
Ellerine sağlık..
Mutlu haftalar olsun..

Saglıklımutfak dedi ki...

güzel gözüküyor. eline sağlık canım

*Ra dedi ki...

Zelihacığım, korkuların yersiz. Zaten oldukça yeteneklisin. Umarım denersin. Sevgilerimle...

Hilalciğim, teşekkür ederim.
Sevgiler...

CAFE PEPELA dedi ki...

Vooav!
Gülüm,ilk bakışta Modovik pastasını andırıyor.Bayıldım duruşuna..
Renkler de süper.Fotoğraflarında gün ışığından istifade ediyor olmalısın.MaşaAllah,çalışmaların çok güzel.Bu ara malum mevsim dolayısı ile hava kapalı,istediğim neticeyi alamayabiliyorum.Ellerine sağlık.Kalbi selamlarımla

*Ra dedi ki...

Pepelacığım, çok teşekkür ederim. Senin yaptıklarının yanında önemsiz kalır :))
Fotoğraf makinem profosyonel. Gün ışığında çekmeye çalışıyorum fakat burada da bulutlu havalar genellikle. İstediğim görüntüleri yakalayamadım henüz. Makineme de yabancıyım biraz. Zamanla alışırız diye umut ediyorum.
Öpüyorum, bizden de selamlar..
Sevgilerimle.

Nilgün dedi ki...

Bloğunuza ilk kez giriyorum. Bayağı hoşuma gitti. Görüntüler nefis, yapmak istemeyenin bile yapası gelir. Emeklerinize sağlık, yazışmak dileği ile..

sarımutfak-hande dedi ki...

pasta tek kelimeyle şahane olmuş canım ellerin dert görmesin
sevgilerimle

seçil dedi ki...

Rabia yeni sayfan hayırlı olsun, bende umudu kesenlerdendim, sevindim tekrar başlamana.

*Ra dedi ki...

Nilgüncüğüm, her zaman beklerim, tabi ki yazışırız... :) Sevgilerimle...

Handeciğim, öyle güzel yazmışsın ki, keşke bir dilim ikram edebilseydim diye düşündüm biran. Teşekkür ederim. Sevgilerimle...

Seçil, seni burada görmek ne güzel. Teşekkür ederim.
Sevgilerimle...

mintininmutfağı dedi ki...

sevgili Ra:
elleirne sağlık canım.buna benzemese de ben de bir balkabağı lezzeti yaptım.etimekle.sevgiler.ellerine sağlık tekrardan...

estergonyesil dedi ki...

Blog tarifler harika bayildim bir suru seyi yapmak istedim bakinca. Tarifini yayinladim cok tesekkur ederim katilim icin.

*Ra dedi ki...

Minticğim, balkabağı nasıl da yakışıyor kremalı pastalara. Afiyet olsun canım sana da. Sevgilerimle..

Estergonyeşil,çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Blogunda sol menüden başka hiç bir şey görüntülenmiyor. Sabahleyin de çok uğraştım göremedim siteni. :((

Cafe Portakal dedi ki...

Harika görünüyor.Ellerinize ve emeğinize sağlık.
Afiyet olsun.
SEVGİLERİMLE...

lezzet sarayı dedi ki...

mmmm enfes görünüyor.bayıldım ellerine sağlık.

*Ra dedi ki...

Cafe portakal,
Lezzet sarayı çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Umarım denersiniz.
Sevgilerimle...

canbogazdan dedi ki...

Cok guzel olmus, ellerinize saglik. Gec kaldim, keske daha once gorseydim. Neyse seneye denerim artik :) Ellerinize saglik, sevgiler...

Adsız dedi ki...

sitenizini tesadüfen keşfettim ve bayıldım herşey şahane ellerinize emiğinize sağlık :)bir de bir şeyi çok merak ediyorum fotoğraflarınıza bayıldım bu fotoğraf makınasının adı sanı nedir lütfen söylerseniz çok sevinirim tşk :)

*Ra dedi ki...

Merhabalar,
Adınızı bırakmış olmanızı dilerdim çok teşekkür ederim destek veren ve mutlu eden yorumunuz için.
Fotoğraf makinem Nikon D5000 18-55 VR lens.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Merhabalar öncelikle sitenizi ilk defa gördüm ve bu tarifinizi az önce denedim henüz yemedim. ama aklıma bazı noktalar takıldı. Bisküvileri sütle ıslatın demişsiniz bende tek tek süte batırıp dizdim kedi dili bisküvisini ıslatır gibi fakat kuru oldu gibi geldi yöntem doğru mu? Diğeri de 2* 3 bisküvileri dizin demişsiniz 2 sıra bisküvi eni 3 sıra bisküvi boyu mu olmalı. Bi de sizin krem santi kalın gözüküyor sadece 1 paket krem santi mi kullandınız muhallebisine 2 kasık krem santi de koyduktan sonra? Ayrıca pastanız tepsi de bitmiş büyük halini de fotograflarsanız gözümüzde canlandırmak daha kolay olacaktır diye düşünüyorum. Son olarak da tarifleri daha açık yazarsanız bizler için daha anlaşılır olacaktır. Paylaşımlarınız için tesekkürler Sevgiler...

*Ra dedi ki...

Merhabalar Adsız,

Önerileriniz için teşekkür ederim.
Bisküvileri ıslatma şeklinizde herhangi bir farklılık yok, ben de tek tek ıslatmışımdır. :) Ilık bir krema ile bisküvi birleştiğinde bisküvlerin sert kalması olanaksız. Çok mu az sütle ıslattınız bilemedim açıkcası.
Neticede mutfak, labaratuar değil.
Spontane gelişmelidir bazı şeyler.
Fotoğrafın arka planında pastanın şekli var aslında. Ne şekilde kullanmak istediğiniz size kalmış bişey. Kullanılan bisküvi adedi önemli olan.
Krem şantiyi kalanı çırpın diye yazmışım. Daha kalın tabaka şanti isteyenler tabi ki arttırabilir.

Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

kuru oldu gibi demişsiniz; acaba diyorum, hani tarifte iki kaşık un iki kaşık nişasta diyor. Tatlı kaşığı koyacağınıza yemek kaşığı kadar koymuş olduğunuz için kuru olmuş olabilir mi çünkü miktarı belirtilmemiş...

mine yalçın budak dedi ki...

bu tarifinizi denedim ve çok beğendim zaten balkabaklı şeyleri severim bisküvili sütlü tatlılarda çocukluğumdan kalma tadı damağımda bu balkabağıylada birleşince çok güzel oldu elinize sağlık sizinde

blogumada beklerim :)http://menekserengi.blogspot.com.tr/

 

*Ra Mutfakta Design by GeCe's Blogger Templates © 2010