• Bademli Gevrekler
  • Baharatlı Fındıklı Kurabiye
  • Susamlı Cipsler
  • Bergamot Limonu Reçeli
  • Balkabaklı Rulo Pasta
  • Şiveydiz...

27 Ekim 2010 Çarşamba

Şimşek Mcqueen Pasta

2 yorum
İlk sipariş pastamı sizlere sunmaktan gurur duyuyorum. :)
Uzun süredir ilk defa elimi hamura bulaştırdım. Özlemişim. Acemilikten olsa gerek çok yoruldum. Neyse ki yalnız değildim. İrem ile birlikte yarım günümüzü harcadık bu pastaya. 

Kakaolu-çikolatalı pandispanya, ara katında cream ole ve fındık kırıntısı olan bir pasta. Üzerindeki detayları yapmak çok keyifliydi.
Tatlı bir tasarım yapmanın keyfine; güzel bir sohbetin eşliğinde bir fincan kahve ve kurabiye ile varılıyor.
Pastayı teslim ettikten sonra mutfağın halini hatırlamak dahi istemiyorum.
Detaylarla ilgili sorunuz olursa cevaplarım.
Sevgilerimle...

26 Ekim 2010 Salı

Bir Çiğdem Geldi Geçti Antep'den...

7 yorum
"Blog yazmanın bir kazancı var mı, niçin bunu yapıyorsun ki" diye sorulduğunda cevabım;"maddi kazancım olmadı fakat dost kazandım" diyorum. Blogun benim hayatımdaki yeri bu işte. Sahip olduğum dostlarımı blog sayesinde tanıdım.
Sürekli benim için ne yapabileceğini düşünen bir insanın hayatımda olması ne büyük bir lütuf benim için. Gözleri dudaklarından çok gülümseyen dostum, iyi ki varsın Çiğdemim.
Naileciğim; naif bir çicek gibi. İnce ince düşünür her şeyi. İrem'im , "steel magnolias" derdi bir zamanlar bize. Tatlı tatlı hayallerimiz var bizim. Gerçekleşecek bir gün biliyorum.

Çiğdemin yaklaşık üç yıl önce istediği bir kalıbı alıp göndermem, yanında kerebiç kurabiyesi ve tarifini de iliştirmem her şeyin başlangıcı oldu. Bu kadar basit bir kalıbın vesile olduklarını düşünerek gülümsüyoruz.

Bir araya gelince o kadar çok şey var ki konuşacak. Zaman yetmedi bize. Bir sonraki görüşmenin planları şimdiden yapılıyor. Uzun tatiller, gezilecek yerler listesi hazır. Rabbim ömrümden eksik etmesin sizi.
İyi ki varsınız.

22 Ekim 2010 Cuma

Mercimek Köftesi

13 yorum

Tam da gelmişim arkadaşlarımın yanından.
Koştura koştura geçirmişim öğlen arasını. Çiğdem, Kübra, Naileyi alıp gitmişiz lahmacunu süper yapan bir mekana. Yetmemiş tatlı için başka bir mekana gitmişiz...Yemişiz künefeleri , billuriyeleri...
Ahh Antep... Ne memleketsin sen... Varsa yoksa yeme içme... Seviyorum seni.
Çok yorulmuşumm,
Akşama eğlence var. Ne iyi etmiş de gelmiş Çiğdem'im. İyiki varsınız kızlar. Yeriniz bambaşka yanımda.

Konumuzla alakası olmasa da bir mercimekli köfte tarifi vereyim. İtiraf edeyim bu tarifi kendim için yayımlıyorum. Sonra nasıl yaptığımı unutabiliyorum. Her zaman annem yapar ben yerim. Bu defa kendim denedim. Ben  yaptım diye söylemiyorum ama oldukça başarılı buldum  :) Annemin yaptığı köftelerden farksızdı hani.
Malzemeler:
  • 1+1/4 cup mercimek
  • 1 lt su
  • 2 cup köftelik bulgur(simit denir Antepde)
  • Kuru soğan ve sarımsak
  • Yeşil soğan ve sarımsak, maydanoz
  • Tuz-karabiber-kırmızı pul biber
  • Domates ve biber salçası
  • Zeytinyağ
Yapımı :
  • Mercimek ve suyu tuz ile tencerede pişirin. (Düdüklü tencere kullanmanızı tavsiye ederim.)
  • Bulguru tepsiye alın ve pişirdiğiniz mercimekle karıştırın. Üzerini kapatın ve bulgurun şişmesini bekleyin.
  • Bu sırada miktarını arzunuza göre ayarlayacağınız kuru soğan ve sarımsağı doğrayın. Bol yağda kavurun. (Yaklaşık 1 su bardağı kullandım). Arkasından salçayı ilave edin, iyice karıştırın.
  • Bulgur suyunu çektiğinde baharatlarını atın, biraz yoğurduktan sonra kavurduğunuz yağı ilave edip karıştırın.
  • Yeşil soğan,sarımsak, maydanozu da ekleyip yoğurmaya devam edin.
  • Bir kaba çok az yağ alarak , elinizi yağlayıp köfteleri sıkabilirsiniz.
Servis önerileri arasında turşu vazgeçilmezdir. Eş dostla yemek daha da keyifli olur. 
Güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler...


18 Ekim 2010 Pazartesi

Şeftali Bar Kurabiye

9 yorum
Telaşlı bir hafta sonunun ardından, telaşlı bir haftaya başlamak blogumu daha ilk günlerden ihmal etmeme neden oldu. Dostum Çidem'in geliyor olması en büyük heyecanım yalnız. Çiğdem'in çok merak ettiği limon bar denemem facia ile sonuçlanınca, dolapta kalan şeftalileri bar kurabiye olarak denemeyi düşündüm.


Şeftali Bar Kurabiye:

Hamur:
  • 3 cup un
  • 1 cup şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 200 gr margarin
  • 1 yumurta
Dolgusu:
  • 3 orta boy şeftali
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/2 cup un
  • 3/4 cup şeker
  • bir tutam tuz
  • bir tutam tarçın
  • bir tutam muskat rendesi
Yapımı :
  • 180 C de fırını ısıtın.
  • Taban malzemesi için; hamur yoğurma kabında tüm malzemeleri karıştırın.
  • Hamurun yarısını yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bastırarak yayın. Yarısını dolaba kaldırın.
  • Dolgu malzemesi için şeftalileri küçük küçük dilimleyin. Limon suyu ile karıştırın.
  • Kalan malzeme ile karıştırın.
  • Tepsiye yaydığınız hamurun üzerine dolgu malzemesini ardından kalan hamuru üzerine hafifçe bastırarak yayın.
  • Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Üzerine nemli bir bez kapatarak soğumasını bekleyin.
Bar kurabiyelerin sakızımsı bir dokusu vardır. Şeker miktarını dilerseniz azaltabilirsiniz.
Güzel bir hafta diliyorum.
Bu haftamı bol bol anlatıcam size.
Sevgilerimle.

12 Ekim 2010 Salı

Çikolatalı Cupcake

12 yorum
Ara verdiğim sürede tabi ki mutfaktaydım. Fakat benim yaptıklarım genellikle ölçüsüz olduğundan resim çekip tarif yazmadım malesef. "Ne bulursam atıyorum ortaya kek çıkıyor" diyorum sürekli.

Çikolatayı çok sevdiğimden ilk tarifim çikolatalı bir kek olsun istedim. Pazar günü bana gelen Naile ile birlikte çektik resimleri ve birlikte yılın son balkon sohbetini yaparak yedik. İlk defa kek yapıyomuş gibi heyecanlandım bu arada. Özlediğimi hissettim bu duyguyu. Tekrar burada olduğum için mutluyum. Tarife gelince;

Malzemeler
  • 125 gr yumuşamış margarin
  • 3/4 cup şeker
  • 2 yumurta
  • 1 cup un
  • 1/4 cup kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 150 gr eritilmiş çikolata
Yapılışı
  • Fırını 170 C de ısıtın.
  • Vanilya hariç kuru malzemeleri karıştırın.
  • Margarin, şeker ve vanilyayı çırpın.
  • Yumurtaları ekleyin ve çırpın.
  • Benmaride erittiğiniz çikolatayı ekleyerek spatula ile karıştırın.
  • Toz karışımı iki defada ekleyerek karıştırın.
  • Karışım homojen olduğunda kalıplara paylaştırarak pişirin
  • Kürdan kontrolü ile piştiğini anlayabilirsiniz.
Üzerine çikolatalı mus yapmaktı niyetim, fakat zaman dar olunca koyu kıvamlı krem şanti ile süsledim. Krema sıkma ucunu kekin ortasına gömerek kremayı sıkmaya başlarsanız içini de doldurmuş olursunuz.
Biz beğendik, umarım sizler de beğenirsiniz.
Afiyet olsun.
*Bardak, kaşık ölçüsünü pek sağlıklı bulmadığımdan kullanmadım. Bir cup ölçüsü edinmenizi tavsiye ederim.

11 Ekim 2010 Pazartesi

Yeni Ben...

14 yorum
Bilenler bilir. Ben Rabia.
Bir zamanların *Bebeklimutfağı...
Çok özledim buraları.
Kendimi oyun sahnesine habersizce itilmiş, şaşkın şaşkın etrafına bakınan oyuncu gibi hissediyorum en çok.

Naile ve Çiğdem..
Güzel dostlarım benim. Baktılar bende bloga tekrar başlama niyeti yok, blogumu tasarlaması için GeCe ile görüşmüşler. Bu blog doğum günü hediyem oldu. Teşekkür ederim desteğini esirgemeyen tüm arkadaşlarıma ve bana sabırla katlanan GeCe'ye.

Bana gelince; 2,5 yıl aradan sonra yabancısıyım buraların. Oğlum Utku daha da büyüdü. Masalları o anlatıyor artık bana. Kollarında uyuyorum.
Kolay olmadı geride bırakılan zaman. Buruk bir tebessümle anıyorum geçmişi, geleceğe ise umutla bakıyorum.
Mevlana'nın deyimiyle; şimdi yeni şeyler söylemek zamanı ...
Vesselam...
 

*Ra Mutfakta Design by GeCe's Blogger Templates © 2010