Merhabalar,
Yemek yemenin , güzel ve farklı tadların sürekli peşinde olan ben, son zamanlarda abartılı bir hale gelen kilolarım nedeni ile hayata bakışımı hatta yemeğe bakışımı oldukça değiştirdim. Değiştirmek zorunda kaldım demek daha yerinde olacak sanırım.
Memnun değil miyim diye sorarsanız, kesinlikle memnun ve mutluyum.
Yemek ile ilişkimi değiştirmek bana ne kattı derseniz; sanki zihnimde bir besin hesap tablosu var da yemek üzere olduğum her ne ise onu hesaplayıp öyle tüketiyorum. Vücuduma protein mi, karbonhidrat mı, vitamin mi, şeker mi her ne giriyorsa hesaplamaya başladım.
Aldığım kalorinin yakımı için kaç saat yürümem gerektiğini düşünerek bir çok şeyi yemekten vazgeçebiliyorum örneğin.
Spor yapmanın vücudu yoran bir aktivite olduğunu düşünmeyi bir kenara bırakıp sağlığım için olmazsa olmaz bir kaide olduğunu anladım. Sağlığım için bir şeyler yapmanın hazzı da bambaşka.
Yemek ile ilişkimi değiştirmek ; beslenme alışkanlıklarımı değiştirmenin yanı sıra şimdilik benden bir 5 kiloyu da götürdü. Kesinlikle daha mutlu ve zindeyim.
Hal böyle olunca yeni yeni ısınıp girdiğim mutfağımda daha hafif şeyler hazırlanıyor. Yayımlamak için tarif bulmakta ise zorlandığımı itiraf edebilirim. :)
Şiveydiz çocukluğumdan bu yana şehrimin en sevdiğim yemeklerinden biridir. Antep mutfağı her zaman bende hayranlık uyandırmıştır.
Daha önce de bahsetmişimdir ne kadar çok eleştirsem de Antep'i, farklı bir tınısı var bu şehrin bende... Bu nedenledir ki bırakıp gidemiyorum. Gidip de Türkiyenin en güzel yerlerinden biri olan Bodruma yerleşemiyorum. Bodrumda 4. kuşak var şimdi ailemden... Sanırım henüz bu kararı verebilecek kadar sıkılmadım buradan. :)
Bazen Bodrum yerine hala Antepde yaşıyor olmam garipsenebiliyor çevremdekiler tarafından. :) Böyle zamanlarda ne diyeceğimi bilemiyorum. Neden hala buradayım ki diye kendime sormadığım olmuyor değil hani. Bakalım zaman denilen kavram neler çıkarak karşımıza.
Biraz da Şiveydizden bahsedeyim sizlere.
Bu yemek için tam ölçü vermek zor benim için. Göz kararı ölçülerle yapmanızı önereceğim haliyle.
- Az yağlı kuşbaşı doğranmış kuzu eti ve nohut haşlanır.
- Yeşil sarımsak uzunca doğranır ve haşlanmış et ve nohudun üzerine eklenir. Onlar da pişinceye kadar ocakta tutulur. Dilerseniz pırasa ile de yapılabilir. Her ikisinden de ilave ederek de yapılabilir.
- Diğer tarafta yoğurt sos hazırlanır. Yoğurdu kestirmeden hazırlamak önemli burada. Kısık ateşte süzdürülmüş yoğurda bir kaşık un ve bir yumurta ilave edilip, sürekli çırparak pişirilir.
- Sonrasında yoğurt sos ve etli, nohutlu ve sarımsaklı karışımı kavuşturabilirsiniz.
- Üzerini de dilerseniz kızdırılmış yağda hasbir ya da nane yakarak süsleyebilirsiniz.
Şimdilik benden bu kadar...
Beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirmenizi ve daha sağlıklı bir yaşam için çalışmalara başlamanızı diliyorum. Sonra da incelip çevrenizdekiler tarafından kıskanılmanın hazzını yaşayın... ;)
Musmutlu hafta sonları size...
Sevgilerimle...
18 yorum:
Canim afiyetler olsun degisik bir tarif
besleyici bir yemek olmuş
ellerine sağlık
Bu yemeğe bayılırım Eline sağlık. Bari işyerine de getireydin umsurug olurug şindi :P
Nefis bir yemek ve sunum olmuş..Ellerine sağlık...
Hoşgeldin...Bu tarife bayıldım..Enfes
görüntüsü bile iştahlandırıyor, eline sağlık çok leziz.
Antep mutfağı kesinlikle bambaşka. Ben buna benzer başka bir yemeğini yemiştim. Kuşbaşı et, patates nohutla yapılan. yine yoğurtlu. Bizim evin baş tacıdır. ailecek severiz. Bi de yuvalamanız var ki, off off
Elinize sağlık.
Canım senden yorum almak beni çokkk mutlu etti:)))Şiveydiz nefis ellerine
sağlık sevgiler...
slmlar
Blogunuzu ziyaret etmek yeni kısmet oldu çok güzel tarifleriniz var emeğinize, ellerinize sağlık.
Sevgiyle sağlıcakla kalın..
Gecenlerde postunu görmüs faat yorum yazamamistim.Kismet bugüne imis…Eline saglik….
2013 yillinda tüm arzularinin gerceklesmesi dilegi ile…
Harika bir yemek himm ellerine saglık, kilo vermeye benim de çok ihtiyacım var en kısa zamanda dikkatli olucam. Sana kolay gelsin .
Antep mutfağını çok seviyorum, yemek harika ellerinize sağlık Bundan sonra sıkça uğrarım, herşey çok güzel canım..
ya Türkiye'ye geldim ama hala şiveydiz yapamıyorum:( Konya'da böyle iri sarımsakları bulmak çook zor.
Ellerine sağlık Rabia.
If some one desires to be updated with most recent technologies then he must be visit this web site and be up to date daily.
http://www.funnyadda.com/groups/are-you-wanting-at-home-tutor/
http://www.microsoftarticles.info/19888/just-as-one-effectual-tuition-tutor/
my homepage ... athletes foot
eminim tadı kadar görüntüsü de çok güzeldir:)
blogdaki fotoğraflara bayıldım.
Ellerinize sağlık pek güzel görünüyor...
çok güzel gorunuyor buna benzer bır çorba bende yaptım bu nedenle dıyebılırım kı nefıs kesınlıkle herkes denemelı ayrıca resım de lezzettını anlatmaya yetıyor zaten ellerıne sağlık
Antep'i özlediğim şu günlerde bu tarifinizi görünce karar verdim, en kısa zamanda gidiyorum.
Şiveydiz benim de en sevdiğim yemeklerden biridir, taze sarımsak bulur bulmaz tarifinizi deneyeceğim. Daha önce hiç yapmadım.
Benim bloguma da beklerim. Sevgiler...
http://bulutagaci.blogspot.com/
Yorum Gönder