Yaz geldi ya artık patlıcan yemeklerinin sayısı artar Anteplilerin mutfağında. Patlıcan çeşit çeşit hallerde sofralara gelir. Patlıcan kebabı yaz mevsiminin kral yemeği. Ardından alinazik. parmak kebabı, patlıcan söğürme, patlıcan doğrama vs. vs...
En sevdiğim yemeklerden biri de Parmak Kebabı.
Normalde tencere yemeğidir kendileri fakat ben fırınlayarak pişirdim. Daha güzel bir görüntüsü olduğu muhakkak. Lezzeti de aynı.
Kesinlikle denemenizi öneririm.
Bire bir ölçü vermeyeceğim. Göz kararı malzeme ile hazırlanabilecek çok kolay bir yemek.
- Patlıcanları alacalı soyun, parmak kalınlığında ve uzunluğunda dilimleyin, tuzlu suda bekletin.
- Bu sırada kuşbaşı doğradığınız eti (ben haşlamalık boyun eti kullandım) kavurun.
- Ardından soğan ve domates ilave ederek kavurmaya devam edin.
- Üzerine bir miktar su koyun, baharatını, tuzunu ilave edip, kısık ateşte pişirin.
- Bu sırada patlıcanları ve yeşil biberi kızartabiliriz.
- Fırın tepsisine patlıcanları yerleştirin, diğer tarafta haşladığınız eti suyu ile birlikte üzerine ilave edin.
- Biber ve domatesleri üzerine yerleştirip, 30 dk kadar fırınlayın.
Tencere yemeği olarak da hazırlayabilirsiniz. Patlıcanları daha büyük halde kızartıp, bu haliyle de pişirebiliriz.
Her çeşiti aynı lezzette, güzellikte...
Memleketimin mutfağından seçmeler...
Hoşçakalın.
Sevgilerimle...
25 yorum:
Rabia'cım çok severim ellerine sağ
lık.Çok severim sunumda harika sev
giler.
Akşamdan beri canım nasıl kebap istiyor sana anlatamam. Ellerine sağlık süper
Gittikçe Antep yemeklerine ilgim artıyor, kesin denemem lazım. Teşekkürler.
Hoşgeldin Rabiacım.
Bugün öğle yemeğimde bu yemeğin tıpkısı vardı:)
Fakat yaptığım yemeğin ismini şimdi öğrenmiş oldum.:)
Ailecek çok seviyoruz fakat çok ekmek yememize sebep olduğundan sık yapmama taraftarıyım.:)
Şifa olsun canım.
canım hoşgeldin:) yemek enfes görünüyor ellerine sağlık
sevgiler
cok guzel gorunuyor antep mutfagı zaten başlı basına bır mutfak her şeyıyle harıka ellerıne sağlık
ımmm nefis patlıcanlı tariflere bayılırım geçenlerde bunu etsiz zeytinyağlı olarak çiğden yaptım oda güzel oldu
sevgilerimle...
Valla harika görünüyor ne diyelim ellerine kollarına sağlık. Ağzım sulandı :)
Rabiacım ellerine sağlık çok güzel olmuş..süper görünüyor..sevgiler..
merhaba bugün keşfettim sizi ve yaptıklarınızı çok beğendim tam benim tarzımda şeyler yapıyorsunuz ha bu arada ben de maraşlıyım ve antep de yaşıyorum tanışmak isterdim annenizle e selamlar
fırın yemeklerini çok severim hele ki patlıcanlı olursa nefis olur eline sağlık.
ınanın bu saatte canım kebap istedi..ellerinize sağlık...
Gül hanım , bana mailimden ulabilirsiniz. rabiatatli@hotmail.com
Sevgilerimle...
bu kebab harika gorunuyor, insanin cani nasil istemesinki :)
ellerinize saglik
Canim ellerine emeklerine saglik nefis görünüyor .
Patlıcan mevsiminde çok güzel. Yemeğin görünüşü mükemmel. Ellerinize sağlık.
off, görüntüler mest etti beni. bu ne güzellik. çok yakında denenecek, fırında yapma fikrine de bayıldım. ellerinize sağlık...
Merhaba,
Çok nefis bir yemek olmuş,fotoğraflar şahane.Ağzımın suyu aktı desem:)Ellerinize sağlık.Blogunuzu çok beğendim, takibe aldım.Ben de beklerim, sık sık görüşmek dileğiyle.Sevgilerimle:)
ağzım sulandı. Ellerine sağlık. bende bloğuma beklerim.
Görüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com
Gece gece nası acıktırdın beni.
Bu arada bloguma ve çekilişime beklerim .:)
http://myshimizu.blogspot.com/2012/05/benim-de-cekilisim-olsun.html
cocukken anteode oturmusduk babamin isi vesilesi ile bu kebabi denemisdim cokkk lezzetli gercekden
başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler
ama çok zorr yaa :(((
www.fraise-framboise.blogspot.com
nefis görünüyor.Tamda öğlen vakti gördüğüm iyi oldu :) Ellerinize sağlık.
İlla sarmısak konulmalı bu yemeğe, yoksa olmaz.
Yorum Gönder