Merhabalar...
Balkabaklı muhallebi ile yapılan tatlıları seviyorum. Kat kat bardaklardaki sunumları da ayrıca bir merakım vardı fakat hiç denememiştim.
Nereden bilebilirdim ki muhallebiyi yapmak çok kolay esas meselenin bardakların kenarlarını kirletmeden kat kat muhallebiyi sıralamakta olduğunu.
Bir ara çok kızdım kendime ve biranda muhallebinin hepsini çöpte gördüm.
Kurtardıklarımın tadına baktığımda ise çok büyük bir pişmanlık yaşadım. Bu bardakları hazırlayınca kadar da bir sepet dolusu bardak kirlettim.
Sıkma torbasını kullanmak en kesin çözüm bu arada.
Kendi yaşadığım pişmanlığa rağmen tarifini paylaşmaya değer buluyorum.
Bal Kabaklı Muhallebi için;
- 2 çay bardağı süt,
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası,
- 3 yemek kaşığı şeker,
- 1 çay kaşığı tarçın,
- 1/2 çay kaşığı karanfil ve muskat rendesi
- Bir tutam tuz
- 1 çay bardağı bal kabağı püresi
Bal kabağı püresi hariç tüm malzemeyi pişirme kabına alıp soğuk halde iken karıştırın.
İyice karıştırdıktan sonra pişirmeye başlayın.
Muhallebi piştikten sonra bal kabağı püresini de ilave edin. Biraz daha pişirip soğumaya bırakın.
Mikser ile bir süre çırpın.
Vanilyalı Muhallebi için;
- 2,5 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişaştası
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 pk vanilya (varsa 1 ymk kaşığı vanilya ekstrası)
- Bir tutam tuz
- 2 yemek kaşığı toz krem şanti
Yine aynı şekilde pişirme kabına alın ve soğuk halde iken önce iyice karıştırın ve ardından pişirin.
Biraz soğduktan sonra toz krem şanti ekleyerek çırpın.
Cevizli kat için; ince kıyılmış cevizi teflon tavada biraz kavurun. Soğuduktan sonra tarçın ve şeker ilave ederek karıştırın.
Sonra balkabaklı muhallebiyi, vanilyalı muhallebiyi ve cevizi kat kat bardaklara doldurun. Küçük kahve bardakları servis için ideal oldu. Tavsiye ederim.
Afiyet olsun diyorum.
Sevgilerimle...
12 yorum:
şahane sırf bu tarifi bu bardaklarda denemek için almak istiyorum...bardaklar öyle büyük görünüyorki söylemeseniz kahve bardakları olduğunu anlamayacaktım..süper..inaşallah en kısa zamanda yapacağım sevgiler... bu arada sizi severek takip ettiğimi söylemek istiyorum..
Rengarenk ne kadar da göz alıcı duruyorlar:)
Ellerine sağlık Rabiacığım.
Mutlu haftalar diliyorum.
ama inanki bütün zahmetine değmiş muhteşem bir görüntü bayıldım ellerine sağlık süper olmuş vallahi gözlerimi alamıyorum resimden:)
ellerine emeğine sağlık
bu resim aynı çılgınlığı yapaya teşvik ediyor beni:))
ama püf noktasını not aldım:)
sevgiler:))
Nefis gounuyor!
Rabiacım süper lezzetli gözüküyor. Ellerine sağlık
Ellerine saglik Rabia'cigim, harika gorunuyor, denenmeli tembelligi birakipta :)
Sevgiler...
BU harika sitenin neden hala uyesi degilim dedim uye oldum..
Harika paylasimlar harika resimler.
Elinize saglik olsun canim..
Sevgiler..
bunlar super gorunuyor bayıldım ellerınıze sağlık
dolapta fazla diye buzluğa kaldırdığım balkabaklarım var. ne zamandır bunları değerlendirmek ve dolabı temizlemek istiyordum iyi bir fırsat olacak yalnız bir şey sormak istiyorum. balkabağı püresini nasıl yaptığınızı yazmamışsınız. bu konuda bilgi vermenizi istiyorum mümkünse. sevgiler
Merhabalar Tombul Tarifler :))
İsim çok hoş bu arada :)
Balkabağı püresi için balkabağını bir kaşık şeker ile haşlayıp, ezerek elde ettim.
Canim benim uzun zamandir gelmemistim bloguna .iyiki gelmisim cok güzel emeklerine saglik .Blogunu takip listeme aliyorum böylece senin bu güzel marifetlerini daha iyi takip ede bilirim sevgiler canim öptüm.
çok güzel bir blog olmuş yemek resimleri tarifler çok keyifli okuması ellerinize sağlık
Yorum Gönder