Merhabalar,
Odun ateşinde pişmiş sıcacık ıspanaklı peynirli pideye ne dersiniz?
Pratik ve leziz bir kahvaltı için harika bir seçenek bizim için.
Evde ekmek hamuru hazırlayıp denenebilir. Fakat Antepde her mahallenin birkaç tane fırını olunca böyle bir zahmete girmiyoruz.
Burada mahalle fırınları sayesinde, yemek adına hayat oldukça kolay. :))
Bu nedenle başka bir şehirde yaşasam aç kalacakmışım gibi komik bir düşünce var bende.
Alışkanlıklardan vazgeçmek çok zor.
Peynir ve ıspanağı fırına gönderip iki ekmek hamuru arasında koyup pişirmelerini istemiştim. Sadece peynir ile de yapılabilir.
Beyaz peynir dışında , kaşar, mozeralla, tulum peyniri ile de çok güzel olur.
İmkanı olanlar için güzel bir alternatif.
Sevgilerimle...
1 Mart 2012 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Yurt disinda mahalle firini neredeeee:) Oyle olunca is basa dusuyor. benim de sirasini bekleyen tarifim bu, tek farkla ben firin ve firinci bulamadigimdan hersey evde yapildi...
Sevgiler.
tek kelime ile vawww :-)))
afiyet olsun...
Çok güzel görünüyor. Bana üniversite yıllarında arkadaşımın memleketine olan gezimizi hatırlattı. İlk kez orda görmüştüm öyle birşeyi. Annesi iç hazırlayıp bizi fırına göndermişti. Pideler yaptırmıştık. Gerçekten çok güzel bir imkan bu.
çok güzel :)afiyetle canım sevgiler
Ellerinize saglik cok güzel görünüyor.
Yorum Gönder