Merhabalar,
Zaman nasıl da akıp gidiyor diye hayret dolu cümleler kurmuyorum artık. Günlerim yorgun argın, bazen sitem dolu, bazen sahip olduklarımda bulduğum mutlulukla, bazen hüzün, bazen hırsla geçip gidiyor...
Ve anladım ki; bir insanın mutlu olması için illa da güzel şeyler yaşaması gerekmiyor. Mutluluk zaten benim içimde var. Nerede olduğumun önemi yok.
Hafta sonu mutfakta neler yapıcağımı planlarken dahi mutlu olabiliyorum ben...
Çünkü ben onlar gibi değilim, çünkü ben farklıyım, farklı olduğumu farkedecek kadar bilincim açık...
Her neyse sizi kendi düşüncelerimle sıkboğaz etmeyeyim ve reçelimden bahsedeyim.
Çocukluğumdan kalma bir görüntüdür bu. Vişne reçelinden başka reçel yiyemem. Son zamanlarda ahududu reçeli de yiyorum. Portakal kabuğu reçeli ise yeni favorilerimden. Turunç reçelinin daha da güzel olduğu söyleniyor. Onu da denemek lazım...
Göz kararı ölçü ile hazırladığımdan sadece nasıl yapıldığını tarif edicem.
- Portakal yedikten sonra kabuklarını atmaya kıyamadıklarımı incecik soydum ve kıvırıp ipe dizdim, kuruttum. Yeteri kadar biriktirince kaynattım ve bir gece boyunca sürekli suyunu değiştirerek acı tadını aldım.
- Son suyunu da süzdürdükten sonra, şekeri ilave ettim ve kaynattım.
- Yeteri kadar kaynattıktan sonra çok az limon tuzu ilave edip bir taşım kaynattım.
Üzerine ilave su eklemediğimden reçelden daha çok şekerlemeye benzedi. Ceviz ve fıstık ile harika bir tat ortaya çıktı.
Portakal kabuklarınızı çöpe atmak yerine böyle kolay bir tarif ile sevimli ikramlıklar hazırlayabilirsiniz.
Pek mutlu, çok huzurlu bir hafta geçirin dilerim...
Benim için pek ümit yok bu hafta :(
Sevgilerimle...
15 yorum:
ellerine sağlık nefis görünüyor.
Çok güzel görünüyor denemeli bu güzel lezzeti elinize sağlık sevgiler..
Hiç yemediğim bir lezzet.Reçellerle pek aram yoktur ama bu nefiss görüntü baştan çıkartıcı..
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Canim Rabia'cigim,
Nasil severim, nasil. Ellerine saglik, ayrica gec de olsa anneler gunu kutlu olsun.
Sevgi ve selamlar.
Neredesin canım benin sesin soluğun yok, facede de karşılaşamıyoruz. Tatlı bir lezzetle geldin sıklıkla görmek istiyorum seni buralarda. Öperim yanaklarından:) Ellerine sağlık
bende portakallar tükenmek üzereyken portakal şekerlemesı yapayım dedim portakal kabuklarını bırıktırıyordum dün dolaba baktıgımda çürümeye başladıklarını gördüm yapamıcam galıba ,reçel çok hoş görünüyor,ellerınize sağlık
Öyle umutsuz cümleler kurma, dediğin gibi mutluluğu da mutsuzluğu da insan kendisi yaratıyor. Umarım canını sıkan her neyse bir an önce düzelir.
Portakal kabuğu reçeli annemin klasiklerindendir ve ben bayılırım :) Ellerine sağlık
Sevgiler, güzel günler...
kendinizi çok daha iyi hissetmenizi diliyorum öncelikle:)
hiç yapmdım ben portakal reçeli ama bu görüntü çok hoşuma gitti:)
ellerinize sağlık:)
Ben pek turunç reçellerini pek hazetmem ama görüntülerine bayılıyorum nedense.Fotosuda bir harika olmuş.Ellerine sağlık canım.
ben hiç denemedim ama görüntüsüne bayıldım canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Bugün keşfettim blogunu.Çok sevdim :)
Bu arada ben de Maraş'lıyım.O açıdan daha da çok sevdim :)
özlem
Portakal şu hayatta en çok sevdiğim meyvelerden biridir ve bu şahane görüntü beni benden aldı.. Ellerinize sağlık :d
Ruhumuz işte böyle ikilemlerin sahibi..Günlerdir ben ne birşey yapabiliyorum ne de istiyorum.Birşeyleri aklımda yorucak mecalimde yok ve senin kadar güzel silkelenemiyorumda.Şu görüntüyü de sunabildiysen evet sen iyisin bence o ilk başta kurduğun farkındalıkla daha çok iyi olursun inşAllah!Darısı bizim başımıza:)
selamlar..Bu reçeli benim yerime kaymakla dene.Bu arada fıstığın diyarında olunca böyle atarsın bol bol fıstıkları oh!:)
Ellerine sağlık Rabiacığım,reçel acaip cezbedici gözüküyor.:)
Buralarda bu reçeli,turunç ile yapıyoruz..
Portakal ile de nefis olmuşa benziyor..
Sana mutlu günler diliyorum..
Ya ümitsizsizsiniz, ya ümit 'SİZ'siniz..
Muhabbetle..
ayyy bayılırım
çok güzel olmuş
ellerine sağlık canım
Yorum Gönder