Yeniden merhabalar,
Bir çoğumuz gibi ben de çok kızdım, söylendim, bazen isyan bazen sabır ile bu uzun süreci tamamladım. Bu süreçte ise sessizce protesto ettim. Tabi kimsenin umrunda değildi bizim yazamıyor olmamız. DNS ayarlarını değiştirip güncellemeye devam edebilirdim fakat zihniyetin değiştiğini görmek istedim. Ayarları değiştirmek çok kolay yoksa. Önemli olan kafadakilerin değişmesi.
Kızgınlığı bir kenara bırakıp yazmaya başlamalı artık dedim bu sabah.
Yazmalıyım ve yeniden merhaba demeliyim.
Bloglar kapanmadan önce tam da Zeytinli Çavdar Ekmeğini yazacaktım size. İnsanın kendi ekmeğini yapması nasıl da mutluluk veriyor dicektim. İzin vermediler tabi.
Geç kalmış sayılmam yine de.
Malzemeler:
Görüşmeyeli hayatımda bazı şeyler değişti. Blogumdan uzak kalmamın en büyük etkeni de bu oldu sanırım. Yeni bir iş ortamındayım şu sıralar. Ve internetim yok malesef. Okul hayatımdan bu yana ilk defa internetsiz bir hayat ile karşılaştım. Dile kolay 10 yıldır internet hayatımda benim. Bunalıyorum çoğu zaman iş ortamında. Yakında bir çözüm bulurum umarım.
Yorum gelmiş mi diye heyecanla açıyordum kumanda panelini. Şimdi ise akşam olmasını beklemek can sıkıcı olacak.
Bir çoğumuz gibi ben de çok kızdım, söylendim, bazen isyan bazen sabır ile bu uzun süreci tamamladım. Bu süreçte ise sessizce protesto ettim. Tabi kimsenin umrunda değildi bizim yazamıyor olmamız. DNS ayarlarını değiştirip güncellemeye devam edebilirdim fakat zihniyetin değiştiğini görmek istedim. Ayarları değiştirmek çok kolay yoksa. Önemli olan kafadakilerin değişmesi.
Kızgınlığı bir kenara bırakıp yazmaya başlamalı artık dedim bu sabah.
Yazmalıyım ve yeniden merhaba demeliyim.
Bloglar kapanmadan önce tam da Zeytinli Çavdar Ekmeğini yazacaktım size. İnsanın kendi ekmeğini yapması nasıl da mutluluk veriyor dicektim. İzin vermediler tabi.
Geç kalmış sayılmam yine de.
Malzemeler:
- 2 cup çavdar unu(mayalı çavdar unu karışımı)
- 1 cup kepek
- 2 ymk kaşığı kabak çekirdeği
- 2 ymk kaşığı keten tohumu
- 2 ymk kaşığı susam
- 1 ymk kaşığı çörek otu
- 4 ymk kaşığı kıyılmış zeytin(tepeleme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1+1/2 cup ılık su
- 1/2 pk yaş maya
- Ilık suda maya eritilir.
- Çavdar unu ,tuz ve kepek karıştırılır ve ılık su ilave edilerek hamur elde edin.
- Kabak çekirdeği,keten tohumu,susam, çörekotu,zeytin ilave edin ve karıştırın.
- Üzerine nemli bir bez örtün ve ılık bir ortamda mayalanmasını sağlayın.
- Mayalanmış hamura , un serptiğiniz tezgahta şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize yerleştirin.
- Bu aşamada üzerini nemli bezle örtüp tekrar mayalanmasını sağlayabilirsiniz. Benim vaktim olmadığından fırına verdim.
- 200 derecede ısınmış fırında pişirin.
Görüşmeyeli hayatımda bazı şeyler değişti. Blogumdan uzak kalmamın en büyük etkeni de bu oldu sanırım. Yeni bir iş ortamındayım şu sıralar. Ve internetim yok malesef. Okul hayatımdan bu yana ilk defa internetsiz bir hayat ile karşılaştım. Dile kolay 10 yıldır internet hayatımda benim. Bunalıyorum çoğu zaman iş ortamında. Yakında bir çözüm bulurum umarım.
Yorum gelmiş mi diye heyecanla açıyordum kumanda panelini. Şimdi ise akşam olmasını beklemek can sıkıcı olacak.
Tekrar bloga yazma gücü bulduğum için de mutluyum. :)
Mutlu, huzurlu bir hafta diliyorum herkes için.
Sevgilerimle...
16 yorum:
Eline koluna sağlık nefis görünüyor bloglarda ufak tefek sorunlar olsada açabiliyorum bende bi selam vermek istedim.
Hoşgeldin yeniden. İnan çok aradı gözlerim seni. Harika bir tarif ve çok güzel fotoğraflarla başladın yine. Yeni işin hayırlı olsun. bu arada ben de yoktum galiba. Galiba diyorum çünkü açılıp çılmadığını bile bilmiyorum sitemin. Galiba bugün açıldı. Neyse yeniden görüşmek güzel
Sevgiler
Merhaba.Ekmek muhteşem görünüyor.Ellerine sağlık yavrucum.Şehr-i Bursa'dan sevgiler...
tekrar hoşgeldin canım.inşallah artık sorunsuz yazmaya devam ederiz.ekmek çok güzel olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
günaydin canimcimmm :))) geri döndügüne coook mutlu oldum :) gözüm yollarda kaldi vallahi :)
oooh misss gibi firindan yeni cikmis ekmek gibisi varmi? üzerinede tereyag hmmm :)) ellerine emegine saglik ra`cim..kocaman öpüyorum seni ve prensini.. görüsmek dileyigle ;-)
İlk yorum benden gelsin .Yeni işiniz hayırlı uğurlu olsun .İnternetin olmaması çook kötüü zaman geçmek bilmiyor.bir de insan sanki herşeyden uzak kalmış gibi hissediyor kendini.Resimler harika sepete bayıldım .
Ellerine saglik cok lezetlidir kesin, görüntüsü cok güzel cünkü. Iyi haftalr diliyorum. Sevgiler
Rabia'cım enfes bir dönüş olmuş ellerine sağlık ekmek ve sunum süper.Mutlu haftalar diliyor ve öpüyorum.
ben bu zeytinli çavdar ekmeğinden dediğin yerde yiyemedim. Ama şu zeytinli dereotlu sosun bir benzerini ben de yapmıştım ciddden çok hoş oluyor. Nedense aklıma kavaklıktaki pikniğimiz geldi. En kısa zamanda tekrarlamak dileği ile..
Ekmek nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.
hoş geldin:)ekmek harika bende evde yapıyorum genelde tadı bambaşka oluyor:)
Tekrar hoşgeldin anım,iyiki geldin yoksa bu kadar içaçıcı ve nefis görüntüleri göremeyecektik.Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor..
Hoşgeldin Rabiacığım
safalar getirdin..:)
Ekmeğe de,sepetine de hayran kaldım .:)
Ellerine sağlık..
MERHABA merhaba!!! hakikaten internet yokken eğlencemiz neydi bizim:)) şimdi el ayak tutulmuş gibi oluyoruz iletişim kanallarımız engellense! Blogları özlemişim, bu hareketliliği de... Harika bir tarifle geri dönmüşsünüz... ekmek tamam ama o zeytinyağı içindekiler yeşil zeytin mi acaba?
çok şükür geri döndü bloglarımız:)
kızsakda delirsek de hiçbirşey yapamadan bekledik:(
ama artık eskiye dönüyoruz:) toparlanıyoruz:)
ekmekleriniz çok güzel bir başlangıç olmuş:)
ellerinize sağlık:)
sevgiler benden:)
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.
Özgeciğim, zeytinyağ içindeki yeşil zeytin evet. Çok nefis bir karışım bu. Bayılıyorum, denemeni tavsiye ederim.
Sevgilerimle...
Yorum Gönder