• Bademli Gevrekler
  • Baharatlı Fındıklı Kurabiye
  • Susamlı Cipsler
  • Bergamot Limonu Reçeli
  • Balkabaklı Rulo Pasta
  • Şiveydiz...

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Antep Mutfağından Parmak Kebabı

25 yorum

Uzun bir sessizlikten sonra merhabalar...

Yaz geldi ya artık patlıcan yemeklerinin sayısı artar Anteplilerin mutfağında. Patlıcan çeşit çeşit hallerde sofralara gelir. Patlıcan kebabı yaz mevsiminin kral yemeği. Ardından alinazik. parmak kebabı, patlıcan söğürme, patlıcan doğrama vs. vs...

En sevdiğim yemeklerden biri de Parmak Kebabı. 
Normalde tencere yemeğidir kendileri fakat ben fırınlayarak pişirdim. Daha güzel bir görüntüsü olduğu muhakkak. Lezzeti de aynı.
Kesinlikle denemenizi öneririm.

Bire bir ölçü vermeyeceğim. Göz kararı malzeme ile hazırlanabilecek çok kolay bir yemek.

  • Patlıcanları alacalı soyun, parmak kalınlığında ve uzunluğunda dilimleyin, tuzlu suda bekletin.
  • Bu sırada kuşbaşı doğradığınız eti (ben haşlamalık boyun eti kullandım) kavurun.
  • Ardından soğan ve domates ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Üzerine bir miktar su koyun, baharatını, tuzunu ilave edip, kısık ateşte pişirin.
  • Bu sırada patlıcanları ve yeşil biberi kızartabiliriz.
  • Fırın tepsisine patlıcanları yerleştirin, diğer tarafta haşladığınız eti suyu ile birlikte üzerine ilave edin.
  • Biber ve domatesleri üzerine yerleştirip, 30 dk kadar fırınlayın.

Tencere yemeği olarak da hazırlayabilirsiniz. Patlıcanları daha büyük halde kızartıp, bu haliyle de pişirebiliriz.
Her çeşiti aynı lezzette, güzellikte...
Memleketimin mutfağından seçmeler...
Hoşçakalın.
Sevgilerimle...
 

*Ra Mutfakta Design by GeCe's Blogger Templates © 2010