• Bademli Gevrekler
  • Baharatlı Fındıklı Kurabiye
  • Susamlı Cipsler
  • Bergamot Limonu Reçeli
  • Balkabaklı Rulo Pasta
  • Şiveydiz...

8 Nisan 2012 Pazar

Bal Kabaklı Vanilyalı Kat Kat Muhallebi



Merhabalar...
Balkabaklı muhallebi ile yapılan tatlıları seviyorum. Kat kat bardaklardaki sunumları da ayrıca bir merakım vardı fakat hiç denememiştim.

Nereden bilebilirdim ki muhallebiyi yapmak çok kolay esas meselenin bardakların kenarlarını kirletmeden kat kat muhallebiyi sıralamakta olduğunu.

Bir ara çok kızdım kendime ve biranda muhallebinin hepsini çöpte gördüm.
Kurtardıklarımın tadına baktığımda ise çok büyük bir pişmanlık yaşadım. Bu bardakları hazırlayınca kadar da bir sepet dolusu bardak kirlettim.

Sıkma torbasını kullanmak en kesin çözüm bu arada.

Kendi yaşadığım pişmanlığa rağmen tarifini paylaşmaya değer buluyorum.


Bal Kabaklı Muhallebi için;
  • 2 çay bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası,
  • 3 yemek kaşığı şeker,
  • 1 çay kaşığı tarçın,
  • 1/2 çay kaşığı karanfil ve muskat rendesi
  • Bir tutam tuz
  • 1 çay bardağı bal kabağı püresi
Bal kabağı püresi hariç tüm malzemeyi pişirme kabına alıp soğuk halde iken karıştırın.
İyice karıştırdıktan sonra pişirmeye başlayın.
Muhallebi piştikten sonra bal kabağı püresini de ilave edin. Biraz daha pişirip soğumaya bırakın.
Mikser ile bir süre çırpın.

Vanilyalı Muhallebi için;
  • 2,5 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişaştası
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 pk vanilya (varsa 1 ymk kaşığı vanilya ekstrası)
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti
Yine aynı şekilde pişirme kabına alın ve soğuk halde iken önce iyice karıştırın ve ardından pişirin.

Biraz soğduktan sonra toz krem şanti ekleyerek çırpın.

Cevizli kat için; ince kıyılmış cevizi teflon tavada biraz kavurun. Soğuduktan sonra tarçın ve şeker ilave ederek karıştırın.

Sonra balkabaklı muhallebiyi, vanilyalı muhallebiyi ve cevizi kat kat bardaklara doldurun. Küçük kahve bardakları servis için ideal oldu. Tavsiye ederim.

Afiyet olsun diyorum.
Sevgilerimle...

13 yorum:

Şehnaz dedi ki...

şahane sırf bu tarifi bu bardaklarda denemek için almak istiyorum...bardaklar öyle büyük görünüyorki söylemeseniz kahve bardakları olduğunu anlamayacaktım..süper..inaşallah en kısa zamanda yapacağım sevgiler... bu arada sizi severek takip ettiğimi söylemek istiyorum..

** ZEL ** dedi ki...

Rengarenk ne kadar da göz alıcı duruyorlar:)
Ellerine sağlık Rabiacığım.
Mutlu haftalar diliyorum.

Fatma dedi ki...

ama inanki bütün zahmetine değmiş muhteşem bir görüntü bayıldım ellerine sağlık süper olmuş vallahi gözlerimi alamıyorum resimden:)
ellerine emeğine sağlık
bu resim aynı çılgınlığı yapaya teşvik ediyor beni:))
ama püf noktasını not aldım:)
sevgiler:))

Feyza S. dedi ki...

Nefis gounuyor!

Saglıklımutfak dedi ki...

Rabiacım süper lezzetli gözüküyor. Ellerine sağlık

MARİFETANE (Elif Hatice) dedi ki...

Gelibolu17'nin hazırladığı

"Çay,Kahve Bahane" etkinliğine


28 MART-15 NİSAN tarihleri arasında


http://www.marifetane.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım...


Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...


Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız....


“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”


Muhammed Mustafa (s.a.v)


Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :)


Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Marifetane (Elif Hatice) ye gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp


http://www.marifetane.com/ adresimde yayınlayacağım :)

Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Rabia'cigim, harika gorunuyor, denenmeli tembelligi birakipta :)
Sevgiler...

Mutfak dili dedi ki...

BU harika sitenin neden hala uyesi degilim dedim uye oldum..
Harika paylasimlar harika resimler.
Elinize saglik olsun canim..
Sevgiler..

zeymuran dedi ki...

bunlar super gorunuyor bayıldım ellerınıze sağlık

Tombul Tarifler dedi ki...

dolapta fazla diye buzluğa kaldırdığım balkabaklarım var. ne zamandır bunları değerlendirmek ve dolabı temizlemek istiyordum iyi bir fırsat olacak yalnız bir şey sormak istiyorum. balkabağı püresini nasıl yaptığınızı yazmamışsınız. bu konuda bilgi vermenizi istiyorum mümkünse. sevgiler

*Ra dedi ki...

Merhabalar Tombul Tarifler :))
İsim çok hoş bu arada :)
Balkabağı püresi için balkabağını bir kaşık şeker ile haşlayıp, ezerek elde ettim.

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim benim uzun zamandir gelmemistim bloguna .iyiki gelmisim cok güzel emeklerine saglik .Blogunu takip listeme aliyorum böylece senin bu güzel marifetlerini daha iyi takip ede bilirim sevgiler canim öptüm.

sonsuz dekorasyon dedi ki...

çok güzel bir blog olmuş yemek resimleri tarifler çok keyifli okuması ellerinize sağlık

 

*Ra Mutfakta Design by GeCe's Blogger Templates © 2010