• Bademli Gevrekler
  • Baharatlı Fındıklı Kurabiye
  • Susamlı Cipsler
  • Bergamot Limonu Reçeli
  • Balkabaklı Rulo Pasta
  • Şiveydiz...

16 Aralık 2010 Perşembe

Karnabahar Tavası


Tüketilmeyi bekleyen karnabaharlarınız varsa, kızartması ağır olur ne yapsam diye düşünüyosanız fırında değerlendirebilirsiniz.
Ben en çok kızarmış halini severim. Okul yıllarında yurtta kalırken dışarıda yemek yediğim halde yemekhanede karnabahar olduğunu duyduğumda yine de gidip yerdim. Estetik kaygım yokmuş o dönemler demek ki. Şimdi kızartma dahi yapmıyorum. :)

Malzemeler:
  • 1 orta boy karnabahar
  • 3 orta boy patetes
  • Domates püresi (daha önce hazırlayıp kaldırmıştım)
  • 4-5 dis sarımsak
  • Zeytinyağ
  • Tuz-Karabiber-salça
  • 250 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 1 su br ılık su
Yapımı :
  • Karnabaharları küçültün. (Haşlamaya gerek yok)
  • Salçayı ılık suda eritin.
  • Tüm malzeyi fırın tepsinizde birleştirin.
  • 200 derecede pişirin. Üzerini kızartmak için bir süre üst ızgarayı açarak pişirin.
Ben evdeki fırında pişirmedim. Antep'de yaşamanın güzel taraflarından biri de mahallelerdeki taş fırınlarının varlığı. Hayatımızı o kadar kolaylaştırıyor ki. Yarım saatte evinizde oluyor bu yemek. Çoğu zaman hemen her fırının yanında bulunan kasaplar da yemekleri yapıyor. Sadece telefon açıp kaç kişilik yaptıracağınızı söylüyorsunuz. İstediğiniz saatte kapınızda. :)

Mutlu, huzurlu bir hafta sonu diliyorum şimdiden.
Ben yine mutfakta olucam.
Sevgilerimle...

9 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık..Sunum ise farklılık yaratmış,harikasın tatlım..Sevgiler..

*Ra dedi ki...

Gülcüğüm teşekkür ederim. Seni hayranlıkla takip ediyorum bu arada bilmeni isterim.
Sevgilerimle...

sevda deniz dedi ki...

karnıbaharı çok severim.ellerinize sağlık.sevgiler.

SEDA dedi ki...

Pratik ve son derece besleyici bir yemek olmuş. Ellerine sağlık

Sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Ne iyi etmissin de kavusmusuz sana ve bloguna. Elllerine saglik Rabia'cigim...

*Ra dedi ki...

Sevdacığım, ben de bayılırım. Teşekkür ederim canım.

Sedacığım, biraz uyduruk da diyebiriz aslında. Tadı güzel olmasaydı eklemeyi düşünmüyordum açıkcası. :)) Sevgilerimle..

Aybikeceğim, ara verdiğim dönemde kopmadığım kişilerdensin, malum face de adım adım takipimdesin :))

Sevgilerimle...

Mutfak Havlusu dedi ki...

Karnıbaharı herşey ile yerim!Karnıbahar benim için özel güzle yemeklerden..Yanına kıvırıcıklı bir salata bir kase yoğurt üffff deymeyin keyfime:)
ellerinize sağlık olsun deneyeceğim..

CAFE PEPELA dedi ki...

Ben de karnabaharı sevenlerdenim:)
Her haline varım! Çorbasından,salatasına,kızartmasından,yemeğine..
Ayrıca patatesi de çok yakıştırırım.Ellerine sağlık arkadaşım.Çok leziz görünüyor.

*Ra dedi ki...

Mutfakhavlusu, menüyü oluşturmuşsun, harika :))
Sevgilerimle...

Pepelacığım, senin maharetli ellerinden herşey güzel çıkar eminim.
Sevgilerimle...

 

*Ra Mutfakta Design by GeCe's Blogger Templates © 2010