• Bademli Gevrekler
  • Baharatlı Fındıklı Kurabiye
  • Susamlı Cipsler
  • Bergamot Limonu Reçeli
  • Balkabaklı Rulo Pasta
  • Şiveydiz...

26 Mart 2012 Pazartesi

Antep Usulu Cevizli Çiğ Köfte (Etsiz)


Merhabalar...

Çiğ köfte diyoruz ama et yok içerisinde. Haşlanmış patetesle yapılıyor. Çiğ köfteyi yemekten kaçınanlar için güzel bir alternatif.
Tadının çok güzel olmasının yanı sıra yapımının da zaman almaması oldukça güzel.
Antep'de cevizli çiğ köfteyi her yerde bulabilirsiniz. Hemen her markette standları var. Bu da Antep'de cevizli çiğ köftenin ne kadar çok sevildiğinin bir göstergesi sanırım.

Damak tadı gelişmiş Antep halkının bu köfteyi seviyor olması iyi bir referans olmalı.  :))

Antep Usulu Cevizli Çiğ Köfte ( 4 Kişilik)
  • 1 çay bardağı köftelik siyah bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı domates salcası
  • 2 orta boy haşlanmış patates
  • 2/3 çay bardağı isot
  • 2/3 çay bardağı zeytin yağ
  • 2/3 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Köfte baharatı, kırmızı biber, karabiber, tuz
Yapımı:
  • Orta boy bir tepside köftelik bulgur sıcak ve kaynamış su karıştırılır 4-5 dk bekletilir.
  • Salça, patates, isot, incecik kıyılmış soğan ve sarımsak, baharatlar da ilave edilerek yoğrulur.
  • Yağını ve cevizini de ekleyerek servis edilir.
Şimdilik benden bu kadar.
Mutlu ve huzurlu bir hafta geçirmenizi diliyorum.
Sevgiler...

10 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

en öldüm bittim..ağzımın suları aktı bu görünütye..bu nasıl bir güzelliktir Allah aşkına..ellerin kolların dert görmesin..bugün ölmezsem yaparım ..:))

Saglıklımutfak dedi ki...

Ah Rabiacım etlisi etsizi olsa da yesek şimdi. Ellerine sağlık. Sevgiler

Fashion Mini dedi ki...

bir antepli olarak cevizlisini hiç yemedim ama güzel olucagına eminim..

Eya dedi ki...

Ah bunun bir arkadasim da yapar, lezzeti nefis oluyor, ellerine saglik sevgili Rabia

sevgiler

zehra

MARİFETANE (Elif Hatice) dedi ki...

28 MART-28 NİSAN tarihleri arasında

http://www.marifetane.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım...

Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...

Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız....

“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”

Muhammed Mustafa (s.a.v)

Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :)

Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Marifetane (Elif Hatice) ye gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp

http://www.marifetane.com/ adresimde yayınlayacağım :)

Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık tarif harika arkadaşım denemem lazım sevgiler...

ARNAVUTcigeri dedi ki...

Nefis nefis ve denemek isterim ama ben yurt disinda 'isot' bulabilecegimi sanmiyorum. Onun yerine bana ne onerebilirsiniz?

Iyi gunler,
Asuman

*Ra dedi ki...

Arnavutciğeri ; isot yerine kırmızı biber olabilir tabi ama yarım ölçü olsun. Buna ek olarak biber salçası da ilave edebilirsiniz bi miktar. Yine de Türkiyeden alma ihtimaliniz varsa muhakkak edinin. İsotsuz eksik kalacaktır köfte :)
Yaklaşık bir tad elde edebilirsiniz biber salçası ve kırmızıbiber ile.

ARNAVUTcigeri dedi ki...

Bu yaz Turkiye'ye gelme planlari var, kesinlikle alacagim. Tesekkur ediyorum.

Sevgiler,
Asuman

Adsız dedi ki...

tarif kolay ama o şekli nasıl yapıyorsunuz acaba

 

*Ra Mutfakta Design by GeCe's Blogger Templates © 2010