• Bademli Gevrekler
  • Baharatlı Fındıklı Kurabiye
  • Susamlı Cipsler
  • Bergamot Limonu Reçeli
  • Balkabaklı Rulo Pasta
  • Şiveydiz...

24 Mayıs 2011 Salı

Limonlu-Badem Unlu Kurabiye


Bu tarifi vermek için bir süredir bekliyordum.
Bir çırpıda yazamazdım çünkü. Şöyle geniş bir zamanda yazmalıyım ki lezzetini yeter miktarda tarif edeyim.
Blog için bir tarif hazırlayayım diye mutfağa girince limonlu bir kurabiye yapmak istedim. Kokusuyla ferahlık hissi uyandıran, tadına doyum olmayan bir kurabiye... Ehh benim diyette de yalan oldu. :)

Evet itiraf ediyorum, ziyaretine gideceğim halama elim boş gitmeyeyim diye hazırladım ama tadına bakınca tamamından vazgeçemeyip yarısını kendime sakladım.
İş yerinde arkadaşlarla yeriz diye yanıma aldım ama kimseyle paylaşmaya kıyamayıp hepsini kendim yedim. Aslında böyle biri değilimdir ama ne olduysa oldu bana bu kurabiye ile.
Misafirlerime bitecek korkusu ile ikram etmeye kıyamadım, zoraki birer tane çıkardım ama onların da yarısını ben yedim. Şimdi saklama kabında son üç tane kaldı ve tekrar yapmamak için kendimi zor durduruyorum. Tam da kilo vermeye başlayacakken olacak iş değil ki bu...

Badem ununun sakızımsı dokusu, limonun ferah kokusu ile bu tadı tahayyülünüze bırakıyorum artık.
Kesinlikle denemenizi öneririm. Zira benim favori kurabiyem kesinlikle budur...
Bir sonraki portakal kabuklu olsun diye düşünüyorum.

Ehh artık tarifine geçeyim Limonlu Badem Unlu Kurabiyemin;

Malzemeler:
  • 2+1/4 cup un
  • 3/4 cup badem unu
  • 2 büyük limon kabuğu rendesi
  • 1 cup toz şeker
  • 220 gr oda ısısında beklemiş tereyağ/margarin (karıştırıp kullandım)
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kabartma sodası
  • bir tutam tuz
  • Üzerine
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • 1/2 cup şeker
Yapımı:
  • 170 derecede fırınınızı ısıtın.
  • Unu kabartma tozu, kabartma sodası, tuz ile eleyin ve badem unu ile karıştırın.
  • Limon kabuğu rendesi ve şekeri ayrı bir kapta parmak uçlarınız ile karıştırın. Böylece limon aroması daha iyi ortaya çıkmış oluyor.
  • Hamur yoğurma kabınızda yağı krema kıvamında oluncaya dek çırpın, şeker limon kabuğu karışımını ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Yumurta ve limon suyunu ekleyip çırpın.
  • Makineniz düşük karıştırma hızında olacak şekilde, kuru malzemeleri de ilave edin ve karıştırın.
  • Elde ettiğiniz hamur biraz yapışkan olacak fakat buzdolabında 25-30 dk dinlendirdikten sonra toparlanacaktır.
  • Üzeri için limon kabuğu rendesi ve şekeri yine parmak uçlarınızla karıştırın.
  • Hamuru cevizden biraz küçük olacak şekilde yuvarlayın. Limon kabuğu şeker karışımı ile her yerini kaplayın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsilere aralıklı olarak dizin(pişerken yayılacaklar), yaklaşık 10 dk kadar pişirin.
  • Fırından çıkarınca soğutun ve afiyetle yiyin.
Tarifimiz bu kadarcık.
Deneyip, memnun kalmanız dileklerimle...
İş yerinde internetin olmaması tüm sosyal hayatımı mahvetti. Küçük bir minibook ile bu olayı halletmeyi planlıyorum. Böylece yine eskisi gibi tüm blogcu arkadaşlarımı yakından takip etmiş olacağım.

Huzurunuz eksik olmasın...
Sevgilerimle...

13 yorum:

MÜNSTER dedi ki...

Canim benim, iyi diyorsun da, ben de tam kilo vermisken, ya kendimi tutamaz, bir tane daha, bir tane daha diye götürüverirsem kurabiyeleri... Yok, yok ben yapmayayim... Ya da yapsam mi...??:))
Canim benim, sevgilerimle, ellerine saglik....

lezzet sarayı dedi ki...

öyle bir anlatmışsın ki insanın kalkıp yapası geliyor .iyi yapmışsın kurabişleri kimseye vermemekle ye kendin ohhh yarasın... :-))))

Mutfak Havlusu dedi ki...

Rabi'cığım ne diyorsun!
Ah ah okurken canım istedi ama ne kalkıp yapacak halim var ne de ruhum müsait:(
Amma velakin haftasonu hem aynısını yapıp hemde yeni denemeler yapabilirim bu pazar tam 3 deneme yaptım,birini de yayınladım.
Ellerine sağlık o güzle örtünle şirin bir poz verirmişsin.
selamlar..

derya dedi ki...

Rabiacım limon aromasına bayılırım kurabiyeler harika ellerine sağlık öpüyorum.

puf börek dedi ki...

ne akla hizmetse 1 kg.lık koca bir paket aldığım ve bir türlü bitmeyen badem unumu değerlendirmek için müthiş bir tarif bu tarif..en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum..ellerine sağlık medura.

puf börek dedi ki...

pardon rabia medura ya yorum yazıp bu harika kurabiyeleri kumanda panelinde görünce yanlışlıkla eline sağlık medura yazmışım gönderdikten sonra farkettim pardon yeniden..
uyku vaktidir benim için galiba daha fazla yanlışlıklar yapmadan uyuyayım..iyi geceler..
not: rabia bebekli mutfakta dutla yaptığın muhteşem bir pasta vardı.tarifini yeniden yayınlaman mümkün mü?
denemek istiyordum fakat ne yazık ki geç kaldım:( blog özele alınmış..yeniden yayınlarsan çok sevinirim...

sevde dedi ki...

hımmm benim için çok ideal bir tarif limonlu tatlar içimi ferahlatıyor yedikçe yerim ben bunları ellerinize sağlık.blogunuzu yeni izlemeye başladım çok güzel tarifler paylaşmışsınız takipteyim:)

mimosacafe dedi ki...

gerçekten lezzetli bir birleşim olmuş. badem ve limon her ikisini de çok severim. ellerine sağlık. afiyet olsun.

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

sakızımsı doku, limon rayihası... ılıkken soğuk bir bardak sütle veya naneli limonata ile yenilesi! nefis atlatmışsınız, çok merak ettim tadını.

derya dedi ki...

Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun...

annemineli dedi ki...

Canım; ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyor.Sevgilerrrrrrr.....

SERAP dedi ki...

Rabiacim kandilin mübarel olsun.Berlinden sevgiler

rumma dedi ki...

Merhaba.. Kurabiye harika da ben arka fondaki bardağa bayıldım. Çok cici ..:)

Keyif çaylarınız olsun..

sevgiler

 

*Ra Mutfakta Design by GeCe's Blogger Templates © 2010