• Bademli Gevrekler
  • Baharatlı Fındıklı Kurabiye
  • Susamlı Cipsler
  • Bergamot Limonu Reçeli
  • Balkabaklı Rulo Pasta
  • Şiveydiz...

23 Temmuz 2011 Cumartesi

Çentik Kebabı



Merhabalar.
Bu uzun sessizliği tatildeyken bozayım dedim.
Bodrum'un denizi, güneşi, kumu bana enerji verdi diyebilirim. Bitmeyen uzun mesai saatlerinden ve sıkıcı iş ortamından uzaklaşmanın da etkisi var bunda. Tabi ailemin yanında olmak herşeyin ötesinde. Umarım sizler de sevdiklerinizle birarada, mutlu ve huzurlusunuzdur.
Çentik Kebabını bebeklimutfak'ta yayımlamıştım ve burada da olsun istedim. Patlıcanın bol olduğu bu mevsimde nefis bir seçenek. Misafirlerime sıklıkla yaparım ve her defasında tarifi istenir. Kesinlikle denemenizi öneririm.
Tarifi bebeklimutfak blogumdan aynen aktarıyorum.

  • Bir küçük soğanı ve biberi zeytin yağda soteleyin. (Bir tane domates de arzuya göre doğrayabilirsiniz.) Bir tatlı kaşığı domates salçası ilave edip karıştırın.
  • Közleyip, kabuğunu soyup, doğradığınız patlıcanları, tuz-karabiberi sırası ile ilave edin.
  • Diğer yandan da ince ince kestiğim patatesleri iyice yıkayıp ve kurulayarak kızartın.
  • Bir kase süzme yoğurda sarımsak ve tuz ile tadlandırın.
  • Bir yandan da kıymayı kavurun. Tuzunu, karabiberini de ilave ederek karıştırın.
  • Sırası ile genişce bir tabağa; patlıcanlı karışım, patates kızarmasının yarısı, sarımsaklı yoğurt, kalan patetes kızarması ve et kavurmasını ilave edin.
Biraz uğraştırıcı gibi görünse de buna değer.

Bu arada; patlıcanın 15 Kasım - 15 Mayıs tarihleri arasında hormon seviyesi çok yüksekmiş. Uzmanlar tarafından bu tarih aralığında yenilmemesi tavsiye ediliyor. Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmek en güzeli.

Mutlu ve huzurlu günler diliyorum.
Sevgilerimle.

17 yorum:

sevde dedi ki...

ohh ohhh nefisss görünüyor ellerinize sağlık yazda olsa illaki kebab istiyor canımız...sevgiler

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Degisik bir kebab olmus, ellerine saglik canim

GÖNÜL dedi ki...

harika görünüyor deneyeceğim

Mutfak Havlusu dedi ki...

Bu güzelim lezzet için sen çağır bakarsın yolumuzu düşürtürüz:-)Ki sayfanda gördüğüm an anneme de anlattım o da hemen dedi"dolabta hepsi var yapalım"haftaiçi yapacağız evdekilerin tüketilmesi lazımmış:-)
Ellerine sağlık tam bizim ailenin de damak tadına göre..Uzun bir aradan sonra selam ve sevgiler.

Özgen dedi ki...

Tarif harika patlıcanla olması çok güzel tam mevsimi ve kalorisi azalıyor muhakkak yapmalıyım sevgiler...

mimosacafe dedi ki...

patlıcanlı olması harika. elinize sağlık. mutlaka deneyeceğim.

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Rabia'cigim, nefis gorunuyor.
Sevgi ve selamlarimi gonderiyorum.

Kendimce dedi ki...

çok iştah açıcı doğrusu ellerinize sağlık

Akdeniz Kızı dedi ki...

harika olmuşş...ellerinize sağlık...bizde geçtiğimiz ay antepteydik....herşey nefisti....sağlıcakla kalın...

ev perisi;) dedi ki...

SELAM OLSUN TÜM BLOGGER DOSTLARINA...

''' UMUTSEPETİ ''' dedi ki...

Rabiacığım hoşgeldin ,safalar getirdin..
Yemeğin harika gözüküyor,patlıcanlı olması ayrıca özel kılıyor yemeği :)
Ellerine sağlık canım..
İyi tatiller diliyorum..
Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I will be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I'll definitely return.

derya dedi ki...

En delice esen seher yeli, en güneşli günler, en parlak gecedir bayramlar. Yüreklerde bir esinti ve barış paylaşımına en sıcak 'merhabadır' bayramlar.Ramazan Bayramınız kutlu, her şey gönlünüzce olsun!

birsence dedi ki...

resim harika ye beni diyor resmen...

ıhlamurcum dedi ki...

Sabah sabah inanılmaz iştah açıcı geldi, çokta pratikmiş. Elinize sağlık

hunerlieller dedi ki...

6 Ekim /26 Ekim 2011 Tarihleri arasında yapılacak olan PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE Tüm blog ve sitesi olan arkadaşlarım davetlidir.
http://hunerlieller.net sitemden yada hunerli_eller@hotmail.com
adresinden bana ulaşabilirsiniz.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Bu tarz yemekleri çok severim.Ellerinize sağlık..

Sevgilerimle...

 

*Ra Mutfakta Design by GeCe's Blogger Templates © 2010