• Bademli Gevrekler
  • Baharatlı Fındıklı Kurabiye
  • Susamlı Cipsler
  • Bergamot Limonu Reçeli
  • Balkabaklı Rulo Pasta
  • Şiveydiz...

4 Nisan 2013 Perşembe

Şekerpare


Merhabalar...
Çok eskilerden bir tarif şekerpare. Bebeklimutfak bloğumda da yayımlamıştım. Bazı tarifler vazgeçilmez benim için. Bu da onlardan biri. Kalabalık arkadaş grubunu ağırladığım sırada hazırlamıştım. Bu şekilde sunmak benim çok hoşuma gitti.
Fikir verir belki size de.
Tarifi eski bloğumdan aynen aktardım.

Oktay ustadan.

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1/2 pk. yumuşamış margarin
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su vardağı un(az gelirse un ilavesi yapılabilir)
  • 1 pk. vanilya ve kabartma tozu
Yapılışı:
  • Yumurta ve margarini elimiz ile çırparak karıştıralım.
  • Şekeri vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edelim.
  • İrmik, un, kabartma tozu ve unu da ekledikten sonra yumusak bir hamur elde edelim. Hamurun yumuşak olması bana göre önemli. Çünkü çok eklenmiş un şekerpareyi sertleştirebilir diye düşünüyorum.
  • Tepsiyi yağlamaya gerek var mı tam olarak bilmiyorum ama ben her ihtimale karşı çok ince bir tabaka yağladım. Hamurumu istediğim boyutta yuvarlayarak fındıklarını içine batırdım. Bundan sonra şekerpareleri daha küçük yapma niyetindeyim. Tek çatallık olursa daha güzel olur diye düşünüyorum, böylece her lokmada fındık da yenmiş olur.
  • Bir yumurta sarısını ve çok az yağı karıştırarak sürelim. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken; fındıkları batırdığımız için hamur aşağı doğru eğimli olduğundan yumurtaları buralarda biriktirmemek gerek. Yumurta kokmaması için bu önemli bir detay.
  • Bu şekilde 170 C deki fırında pişiriyoruz.
  • Bu sırada 3 bardak şeker ve 3 bardak su ile şerbetimizi hazırlayacağız. Şerbetin içine Çeyrek limonu kabuklu bir halde atalım. Bu şekilde kaynatalım.
  • Şekerpareler pişince bu sırada şerbet de kaynıyor olmalı. Her ikisi de sıcakken şekerparelerin üzerine şerbeti dökelim.
  • Şerbetini çektiğinde soğumuş da olacağından artık yiyebiliriz.
Tek lokmalık olacak şekilde küçük küçük hazırlamanızı öneririm.

Yanında bir dilim dondurma ile güzel bir ikili olacağı muhakkak.

Mutlu huzurlu günler diliyorum.
Sevgilerimle...


13 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Şekerpare harika görünüyor sunumu da çok şık... Ellerinize sağlık.
Sizi severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Sevgilerimle,

makcig dedi ki...

süper görünüyor tatlım ellerine sağlık........

Unknown dedi ki...

Rabia'cım ellerine sağlık sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

şekerparelerde sunum da harika olmuş
ellerine sağlık canım

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Şekerpare sevdiğim tatlılardan
Sunumunuz çok şık
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)

nevininyemekleri dedi ki...

sunum nefis olmuş canım bayıldım şekerpare zaten harika ellerine sağlık:)

Unknown dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor sunum da çok cici olmuş ellerine sağlık sevgiler:)

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık bayılırım şekerpareye sevgiler...

MAZES dedi ki...

ellerinize sağılık,kışın çok sevilen tatlı.

Adsız dedi ki...

Görüntü muhteşem...Kırmızı-Beyaz teması ise TC kimliğimize yapılan saldırıların olduğu bu dönemde güzel ve anlamlı olmuş...Sevgiler...

kalpkurabiye dedi ki...

ellerinize sağlık..
vazgeçilmez bir lezzet hepimiz için :)
sevgiler..

Adsız dedi ki...

harika görünüyorlar insan yemeye kıyamaz:)

Mutfak Havlusu dedi ki...

Rabia'cığım merhaba,uzun bir aradan sonra..
Eski dediğimiz tarifler inan daha klasikler ve çok seviliyorlar.Değişik kurabiyelere bayılırım ama eskiden yapılan üzerine şeker serpilenler en en sevdiklerimdendir:-)
Şekerpare de benim için öyle,baklavaya çok ama çok düşkünümdür ama şekerpare her koşulda yerim.bu şekilde sunumu sevdim bende böyle denerim misafir geldiğinde..
Hayırlı ramazanlar dilerim.ellerine sağlık.

 

*Ra Mutfakta Design by GeCe's Blogger Templates © 2010