• Bademli Gevrekler
  • Baharatlı Fındıklı Kurabiye
  • Susamlı Cipsler
  • Bergamot Limonu Reçeli
  • Balkabaklı Rulo Pasta
  • Şiveydiz...

2 Temmuz 2012 Pazartesi

Peynirli İrmik Helvası

26 yorum

Merhabalar,
İnsanın mutfakla arasının iyi olması için, hayatında mutlu etmek istediği insanların var olması gerekiyor. Siz ne düşünürsünüz bilmem ama mutfakta olmanın mutlulukla alakası var...
Bundandır ki mutfağa son günlerde sadece su içmek için uğruyorum. Haliyle blogum da sessizleşti.

Eskilerden kalan bir tarif Peynirli İrmik Helvası. Ani tatlı krizleri için, bir çırpıda yapılabilen nefis bir tatlı...

Malzemeler :
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 - 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Yeteri kadar tuzsuz Antep peyniri (2-3 adet)
  • üzerine tarçın
Yapılışı:
  • Derin bir tencerede tereyağı eritelim ve irmiği ekleyelip pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • İrmik rengini aldıktan sonra şekeri ilave edip bir kaç dakika bu şekilde kavuralım.
  • Bu karışıma soğuk suyu da ilave edelim ve suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Son olarak da ince ince dilimlediğimiz Antep peynirlerini ekleyip karıştıralım ve ocağı kapatalım.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 1-2 dakika kadar dinlendirelim. Böylece peynirler de erimiş olacaktır.
  • Tarçın, ceviz ya da fıstık ile servis edebilirsiniz.


Aşçının notu: Kesinlikle önerilir. Anteplilerin dolabında her daim hazır bekleyen tuzsuz peynir vardır. Künefe yapılabilen herhangi bir peynir de olabilir. Peynirin tuzsuz olması ve kaşar gibi eriyor olması önemli.

Mutlu bir hafta diliyorum.
Sevgilerimle...
 

*Ra Mutfakta Design by GeCe's Blogger Templates © 2010