• Bademli Gevrekler
  • Baharatlı Fındıklı Kurabiye
  • Susamlı Cipsler
  • Bergamot Limonu Reçeli
  • Balkabaklı Rulo Pasta
  • Şiveydiz...

12 Haziran 2011 Pazar

Külahta Pizza

18 yorum

Benim kuzum bu kadar iştah ile ne mi yiyor dersiniz.
Külahta Pizzaa...
Benim gibi mutfak müptelası bir annesi olmasına rağmen çok zor yemek yiyen oğluma güzel bir alternatif oldu.
Tarifi yabancı kaynaklı bir sitede gördüm. Evdeki malzemelerle uyarladım sadece.


Malzemeler:
  • Lavaş ekmek (tortilla)
  • Domates
  • Biber
  • Ketçap
  • Zeytin
  • Sucuk
  • Kaşar
Yapımı :
  • Tortilla ekmekleri resimdeki gibi kesil kürdan ile külahlar yapın.
  • Sucuğu en altta olacak şekilde ketçap, domates, yeşil biber, zeytin, kaşar sıra ile külahları doldurun.
  • 200 derecede pişirin.

Aslında çok da güzel kahvaltı alternatifi bence. Farklılık arayanlara birebir derim. Külah yapmak zorunda değilsiniz. Tortillaları ikiye katlayıp arasını da doldurabilirsiniz. Ya da dürüm şeklinde sarabilirsiniz. Her şekilde lezzetli oluyor.
Mutlu bir hafta geçirmeniz dileklerimle...
Sevgiler...

4 Haziran 2011 Cumartesi

Kara Dut Kremalı Pasta-Kara Dutlu Rulo Pasta

16 yorum

Merhabalar.

Bilenler bilir bu pastanın nereden uyarlandığını. O yıllarda blueberry(yaban mersini) bulamayınca kara dut ile denemiş ve güzel bir sonuç elde etmiştim.
2007 Ağustosunda denemiştim bu pastayı.Fotoğraf da o tarihe ait. Bebeklimutfağı kapattığımdan ulaşamıyorsunuz tarife. Geçtiğimiz günlerde yorum bırakan bir okuyucum tarifi isteyince burada da bulunsun bu güzel tarif diyerek ekliyorum.
Kara Dut kremalı pastam için bebeklimutfak blogumda şunları yazmışım.
10/2007
Kış hazırlıklarım içinde reçeller geniş bir yer kapladı. Dut şerbeti de bunlardan biri. Dutun suyunu süzerek göz kararı şeker ile kaynattım.
Dutun posasını da marmelat yaptım. Bunu bir sonraki kurabiye tarifinde göreceksiniz. Dut reçelimi de ayrıca yaptım. Dut zamanı gaçmek üzere sanırım. Elinize geçerse mutlaka deneyin derim.
Pastanın keki için sevgili Hanimiş Işıl'ın çok beğendiği cenuaz keki denedim. Methedildiği kadar var açıkcası. Resimden de dokusunun tam sünger kek olduğunu anlayabilirsiniz.
  • Tarife sadık kalarak sünger kekimi yaptım.
  • Dut şurubunu sulandırarak kekimi ıslattım.
  • Orta boy bir şeftalinin kabuklarını soyup minik minik doğrayıp kek üzerine yerleştirdim.
  • Krema için; bir kutu süt kremasını çırptım. Az olacağını düşünerek yarım poşet de şanti çırptım karıştırdım. Diğer taraftan da 80 gr lık beyaz çikolatayı benmaride erittim ve içerisine 4-5 yemek kaşığı dut şurubundan ilave ettim. Süslemeye yetecek kadarını ayırdım ve kalanını soğutarak kremaya karıştırdım.
  • Kremayı kek üzerine sıvadım ve ayırdığım dutlu çikolatayı yağlı kağıda koyarak süslemeyi yaptım.
2011 den notlar :))
İçerisinde gıda boyası yok. Dutun kendi rengi. Cenuaz kek yapmak size ayrıntılı ve zor geliyorsa bildiğiniz kakaolu bir kek üzerine de yapabilirsin. Tabi ki cenuaz kekin bu tarifte ayrı bir yeri vardır.
Ben hala misafirlerim için hazırlarım bu pastayı. Değişiklik arıyorsanız tam size göre bu tarif. Yıllardır tadına bakan herkesten tam not aldı.


Bu kekin de içinde kara dut marmelatı var. Ben kekini ıslatmamıştım. Ama ıslatılmasını tavsiye ederim. Bu haliyle biraz kuru geldi bana. Kreması ise mükemmel.

Malzemeler:
2 yumurta
1/2 cup şeker
1/2 cup +2 ymk kaşığı un
2 ymk kaşığı karadut marmelatı
1/4 cup süt
2 ymk kaşığı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı kabartma sodası
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz

Kreması için
400 gr labne
1 çay bardağı pudra şekeri
2-3 ymk kaşığı oda sıcaklığında kalmış tereyağ


Malzemeler:
180 derecede fırını ısıtın.
Kuru malzemeleri eleyerek birleştirin.
Yumurtayı şeker ile köpük köpük olana dek çırpın  .
Yağ ve sütü ilave edip karıştırın.
Kuru malzemeleri de ekleyip karıştırmaya devam edin.
Dikdörtgen çemberde pişirin. (18-28 cm benimki)
Kek piştikten sonra, soğutma telinin üzerine alın ve telin üzerine de yağlı kağıt serin, ters çevirin.
Ilıdığında kağıttan ayırın ve kağıdı tekrar üzerine koyarak altındaki ve üstündeki yağlı kağıtlarla rulo yapın. Sararak buzdolabına kaldırın. 4-5 saat dinlendirin.
Kreması için;
Bir süzgece tül ya da kağıt havlu serin labnelerin birkaç saat süzülmesini bekleyin.
Önce tereyağı mikserde çırpın, adından pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin, en son da süzdürdüğünüz labneyi ekleyip çırpın ve işlemi bitirin.
Rulo yapıp kaldırdığınız kekin , içinde kalan kağıdını alın, kremayı sürün ve tekrar sarıp kaldırın.
Dolapda dinlenten sonra üzerine pudra şekeri ilave derek servis edin.


Eveett bu hafta benden bu kadar. Dışarıda piknik havası var. Gezmeler bizi bekler.
Sevdiklerinizle huzurlu, mutlu bir hafta sonu diliyorum.
Sevgilerimle...

Not: Dut şerbetini ölçü ile hazırlamadığımdan tam tarif veremiyorum. Kara dutları tel süzgeçten geçirin ve suyunu ayrıştırın. Bir miktar şeker ile koyulaşıncaya dek kaynatın. Soğuduğunda reçel kıvamında olacaktır. Pasta kremalarınızda kullanabilirsiniz.
 

*Ra Mutfakta Design by GeCe's Blogger Templates © 2010